Fysik
Atomer - Kalium
17. september 2006 af
Leah (Slettet)
Hey,
nogen som kan hjælpe mig? (:
Tørrede abrikoser består af ca. 1% kalium.
Massen for et kaliumatom = 39,10u
I naturligt forekommende kalium findes 0,0118% af stofmængden som isotop ^40K, der kan henfalde enten ved betta-minus henfald (89%af henfaldene) eller ved elektronindfangning (11% af henfaldene)
1) En pakke tørrede abrikoser indeholder 200 gram. Hvor mange kaliumatomer indeholder pakken?
2) Hvor mange ^40K-kerner indeholder pakken?
På forhånd mange tak! (:
nogen som kan hjælpe mig? (:
Tørrede abrikoser består af ca. 1% kalium.
Massen for et kaliumatom = 39,10u
I naturligt forekommende kalium findes 0,0118% af stofmængden som isotop ^40K, der kan henfalde enten ved betta-minus henfald (89%af henfaldene) eller ved elektronindfangning (11% af henfaldene)
1) En pakke tørrede abrikoser indeholder 200 gram. Hvor mange kaliumatomer indeholder pakken?
2) Hvor mange ^40K-kerner indeholder pakken?
På forhånd mange tak! (:
Svar #1
17. september 2006 af Bombadil (Slettet)
1)
1% af abrikoserne er kalium; 1% af 200g er altså kalium, dvs. 2g
Antallet af kalium atomer er da 2g/39,1u (1u =1.66053886*10^-27kg)
dvs. der er godt 3*10^22 kaliumkerner
2)
0.0118% af det tal du fandt i forrige opgaver er da ^40K kerner.
Så godt 3.6*10^18 kerner.
Du bør lige regne efter, og sikre dig at du er enig i såvel resultat som fremgangsmåde.
1% af abrikoserne er kalium; 1% af 200g er altså kalium, dvs. 2g
Antallet af kalium atomer er da 2g/39,1u (1u =1.66053886*10^-27kg)
dvs. der er godt 3*10^22 kaliumkerner
2)
0.0118% af det tal du fandt i forrige opgaver er da ^40K kerner.
Så godt 3.6*10^18 kerner.
Du bør lige regne efter, og sikre dig at du er enig i såvel resultat som fremgangsmåde.
Skriv et svar til: Atomer - Kalium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
