Matematik

Stamfunktion til f

17. september 2006 af FrederikXY (Slettet)
f(x)=1/((e^2x)-1)

g(x)=0,5*ln((e^2x)-1)-x

ved begge funktioner gælder, x>0

Jeg skal gøre rede for at g er en stamfunktion til f....

kan ikke få det til at stemme når jeg diferentierer g...
Kan det muligvis slet ikke lade sig gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af LeMenga (Slettet)

Når jeg differentiere g får jeg f, så det skulle kunne lade sig gøre.
Men hvis det gået helt galt, kan du også bare integrere f.. Jeg har desværre ikke tid til at forklare hvordan ! Men det kan lade sig gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Skriv dine udregninger med at differentiere, så finder vi fejlen.

Svar #3
17. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

Ok... Jeg bruger "sammensat funk. reglen"...
f´(g(x))*g`(x)

f(x)=0,5*ln(x)-x
f`(x)=(1/x)-1
g(x)=(e^2x)-1
g`(x)=2*e^x

dermed:

1/(e^2x-1)-1*2*e^x

...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

f'(x) skal ganges med 1/2.
Der mangler en parentes til sidst.

Svar #5
17. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

ja ok...
så giver det altså:

(0,5*1/(e^2x-1)-1)*(2*e^x)

Svar #6
18. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

er det korrekt i #5?..

Skriv et svar til: Stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.