Matematik

Løsning til en ulighed

17. september 2006 af JeppeM (Slettet)
Hej, jeg ville lige høre om L=Ø i en ulighed, når d>0 altså ligesom tilfældet er i en lighed?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Prøv at skrive uligeden.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2006 af jgthb (Slettet)

Jeg går ud fra, vi taler om andengradsligninger her.

Først og fremmest så mener du vel d0.

Til selve spørgsmålet. Det afhænger af hvilken vej større end-tegnet vender i uligheden. At d<0 betyder, at grafen ikke skærer x-aksen. Hvis uligheden lyder, at andengradsforskriften skal være større end 0, og der gælder, at d<0 og a-koefficienten er positiv, så er løsningsmængden de reelle tal. Hvis forskriften skal være mindre, er løsningmængden tom.

Svar #3
18. september 2006 af JeppeM (Slettet)

Ja, jeg mente selvfølgelig d-x^2+x-13
<=>-x^2+x-8Den her f.eks. jeg får en negativ diskriminant. Mit a er negativt, altså løsningen er tom oder was?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2006 af jgthb (Slettet)

Nej.
Når a er negativ vender parablens grene nedad. At diskriminanten er under nul, betyder at parablen ikke skærer x-aksen. Ud fra disse oplysninger ligger hele grafen under x-aksen. Og da uligheden var

-x^2+x-8
er spørgsmålet "hvornår er andengradspolynomiet mindre end nul?". Og det er det hele tiden jo.

Svar #5
18. september 2006 af JeppeM (Slettet)

okay, jeg kan godt se hvad du mener og hvis ulighedstegnet havde vendt >0 var svaret Ø, men hvordan skriver jeg det så op i det her tilfælde. L=0>x eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2006 af jgthb (Slettet)

Nemlig.

Hvis du skal skrive løsningsmængden op for

-x^2+x-8
skal du skrive 'L=R', hvor R er de reelle tal. Du kan også skrive 'L=]-uend;+uend[', hvor uend står for uendelig.

Svar #7
18. september 2006 af JeppeM (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2006 af jgthb (Slettet)

Det var så lidt :)

Skriv et svar til: Løsning til en ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.