Matematik

Faktorisering

18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)
Jeg ved godt hvad faktorisering er, men jeg ved bare ikke hvordan man skal regne med det ved funktioner.

Opgaven lyder:
Løs ved faktorisering af ligningerne:
a. 2x^2-3x=0


Er der nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du har heller ikke nogen funktion, men derimod en helt normal ligning. Hvad har hvert led på venstresiden til fælles?

Svar #2
18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)

jamen jeg når frem til x(2x-3)=0 men ved ikke hvad jeg så skal gøre..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det er helt korrekt! Der gælder, at

a*b = 0 =>
a = 0 eller b = 0

Brug dette.

Svar #4
18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)

jeg kan godt huske noget med det der...men kan ikke huske hvad det er jeg skal gøre i beregningerne

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Undskyld mig, men prøv nu lige at læse hvad jeg har skrevet i #3 og så sammenlign med den faktorisering du selv er kommet frem til i #2.

Svar #6
18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)

hvis x=0 "går den op"...

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Ved ikke hvad du mener med "går den op". Men x = 0 er en løsning til ligningen. Hvordan finder du så den anden løsning?

Svar #8
18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)

det er det jeg ikke ved...

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2006 af white_angel (Slettet)

2x^2-3x=0 <=> x(2x-3)=0
x = 0 eller x^2-3 = 0 <=> x=0 eller x=1½

Svar #10
18. september 2006 af LarsUlri (Slettet)

tusind tusind tak! Var ikke klar over man skulle stille x^2-3 op som en ligning...men forstår det nu! Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2006 af white_angel (Slettet)

det var så lidt:)

Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.