Kemi
kvantetal
18. september 2006 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg f.eks. kan se om n=8 , l=7 , ml=-6 er tilladt som kvantetal for hydrogenatomet.
Svar #1
19. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Ja det skulle der ikke være noget i vejen for.
Hovedkvantetallene n kan antage værdierne:
n: 1,2,3,4,5,.....
Bikvantetallene l: 0,1,2,3,4,...n-1
Magnetiske kvantetal m(l): l,l-1,l-2,...-l
Så hvis du har n=8 så er l=7 og m(l)=-6 tilladte størrelser.
Hovedkvantetallene n kan antage værdierne:
n: 1,2,3,4,5,.....
Bikvantetallene l: 0,1,2,3,4,...n-1
Magnetiske kvantetal m(l): l,l-1,l-2,...-l
Så hvis du har n=8 så er l=7 og m(l)=-6 tilladte størrelser.
Skriv et svar til: kvantetal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
