Fysik
Luftmodstand
19. september 2006 af
martinrv (Slettet)
Denne opgave kan jeg slet ikke se, hvad jeg skal gøre ved, så håber, nogen vil give et hint!
Størrelsen af luftmodstanden F på en skumgummibold er givet ved:
F = 0,00087 (N·s^2)/m^2 · v^2
, v er den fart, hvormed luften strømmer forbi bolden. Boldens masse er 8,0 g.
a) Beregn den største fart, skumgummibolden kan opnå, hvis den falder lodret gennem luften.
Det eneste, jeg lige kan komme i tanker om, er at bestemme størrelsen af tyngdekraften, men hvad kan jeg bruge det til???
Please help!
/martinrv
Størrelsen af luftmodstanden F på en skumgummibold er givet ved:
F = 0,00087 (N·s^2)/m^2 · v^2
, v er den fart, hvormed luften strømmer forbi bolden. Boldens masse er 8,0 g.
a) Beregn den største fart, skumgummibolden kan opnå, hvis den falder lodret gennem luften.
Det eneste, jeg lige kan komme i tanker om, er at bestemme størrelsen af tyngdekraften, men hvad kan jeg bruge det til???
Please help!
/martinrv
Svar #1
19. september 2006 af KickAzz (Slettet)
Start med at beregne tyngdekraften, F_t.
Herefter sættes F_t = F = 0,00087 (N·s^2)/m^2 · v^2
og v isoleres i udtrykket.
Resultatet skulle gerne give 9,5 m/s.
Herefter sættes F_t = F = 0,00087 (N·s^2)/m^2 · v^2
og v isoleres i udtrykket.
Resultatet skulle gerne give 9,5 m/s.
Svar #2
19. september 2006 af martinrv (Slettet)
Ja selvfølgelig, tusind tak! :-)
Gider du kigge på mit andet indlæg også, det hedder mekanik...
På forhånd tak.
/martinrv
Gider du kigge på mit andet indlæg også, det hedder mekanik...
På forhånd tak.
/martinrv
Skriv et svar til: Luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
