Matematik

Nogen der kan noget differentialregning?

19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)
Hey!

Hjælp søges til at bestemme ligningen for tangenten til f(x)= 1/2
i punktet (3,1/3)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af mathon

...hvad er funktionsforskriften for f(x)?

Svar #2
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hvad mener du?

Der skal stå:
Bestem ligningen for tangenten til
f(x)= ½ i punktet (3,1/3)



Svar #3
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hvad mener du?

Der skal stå:
Bestem ligningen for tangenten til
f(x)= ½ i punktet (3,1/3)



Svar #4
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Help from anybody? Please :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

(3,1/3) er det punktet i koordinatsystemet eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du må mangle noget i din foreskrift.

Linien f(x) = 1/2 har INGEN tangent i punktet (3,1/3).

Den har derimod i alle punkter af formen (x,1/2), for x element i R, da f(x)=1/2 er en ret linie igennem y=1/2!

//Sentinox

Svar #7
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

ja det er det..

Svar #8
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Nej ups..
Jeg mener nu f(x)=1/x i punktet (3,1/3)

Nu ser det mere rigtigt ud..
Hvad gør' jeg så for at finde ligningen for tangenten?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)

første kontrol er om f(x) går igennem det søgte punkt:

f(3) =1/3

Så ja der findes en tangent i dette punkt.

Tangenten findes ved:

tang(x)=f'(x0)*(x-x0) + f(x0)

hvor x0=3

//Sentinox

Svar #10
19. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

hvad er x så?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2006 af ibibib (Slettet)

x er en variabel og den indgår i tangentens ligning.
Du skal beregne f'(3) og derefter indsætte i
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0).
Du skal indsætte f'(x0), f(x0) og xo.
Du skal ikke indsætte i stedet for x og y.

Svar #12
22. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

hvad for et tal skal jeg så indsætte på x'ets plads, når x_0 er 3??

Det er bare det :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det har jeg svaret på i #11.

Svar #14
22. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

jamen forstår det ikke helt.. :S Undskyld..

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

I tangentens ligning indgår der et x og et y. Det gælder alle rette linjer at de har en ligning på formen y=ax+b. Prøv at gøre som jeg skriver i #11 og skriv dit resultat i denne tråd.

Svar #16
22. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Jeg får differentialkvotienten til at blive f'(3)=-(-1/9)
Og så kan jeg slet ikke komme videre :S
Føler mig håbløs..

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er ikke korrekt, der er en fortegnsfejl.
f'(x) = -1/x² og dermed
f'(3) = -1/3² = -1/9
Du får givet at f(3) = 1/3. Ellers havde du beregnet f(3) ved at indsætte 3 i forskriften for f.

Nu indsætter du i
y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0) =>
y = -1/9·(x-3) + 1/3
Denne ligning skal du du reducere.

Svar #18
22. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Får du ligningen til at blive
y= 2/3 - x/9 ??

Og så skal jeg bare reducere den og så er det det??

Mange tak skal du have :D

Ps. jeg mente også -1/9 .. Det havde jeg fået den til..

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er korrekt. Man plejer at skrive den
y = -1/9·x+2/3.

Svar #20
22. september 2006 af Maria89006 (Slettet)

Nårh ja.. skal jo gå udfra formen y=ax+b, som du skrev tidligere, tak skal du have.. nu har jeg nogenlunde styr på det..!

Skriv et svar til: Nogen der kan noget differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.