Kemi
vinylidenchlorid
23. november 2002 af
SP anonym (Slettet)
hej jeg sidder lige og laver en kemiopgave, håber nogen kan hjælpe
jeg ved det her:
vinylidenchlorid benyttes bl.a. til fremstilling af 1,1,1-trichlorethan efter reaktionsskemaet:
CH2-CCl2 (g) + HCl (g) --> CH3-CCl3 (g)
Ved reaktion mellem vinylidenchlorid og hydrogenchlorid dannes der foruden CH3-CCl3 også CH2Cl-CHCl2
CH2-CCl2 (g) + HCl (g) --> CH2Cl-CHCl2 (g).
I en beholder med volumenet 50 L blandes 1,0 mol vinylidenchlorid og 1,0 mol hydrogenchlorid. beholderen lukkes og opvarmes. reaktionerne 1 og 2 forløber til ligevægt ved temp 100 grader C. partialtrykket af CH3-CCl3 er nu 0,040 bar.
Beregn partialtrykket af vinylidenchlorid og af hydrogenchlorid i den omtalte situation.
Beregn endvidere partialtrykket af CH2Cl-CHCl2 i den omtalte situation.
Jeg har beregnet af Vinyl... og HCl
har hver trykket 0,53 bar og den sidst 0,14 bar. Er dette rigtigt??
PS: jeg har i en opgave lige før den ovenover beregnet ligevægtskonstanten K ved 100 til 0,1669. den bruger jeg til at beregne partialtrykkene med...
jeg ved det her:
vinylidenchlorid benyttes bl.a. til fremstilling af 1,1,1-trichlorethan efter reaktionsskemaet:
CH2-CCl2 (g) + HCl (g) --> CH3-CCl3 (g)
Ved reaktion mellem vinylidenchlorid og hydrogenchlorid dannes der foruden CH3-CCl3 også CH2Cl-CHCl2
CH2-CCl2 (g) + HCl (g) --> CH2Cl-CHCl2 (g).
I en beholder med volumenet 50 L blandes 1,0 mol vinylidenchlorid og 1,0 mol hydrogenchlorid. beholderen lukkes og opvarmes. reaktionerne 1 og 2 forløber til ligevægt ved temp 100 grader C. partialtrykket af CH3-CCl3 er nu 0,040 bar.
Beregn partialtrykket af vinylidenchlorid og af hydrogenchlorid i den omtalte situation.
Beregn endvidere partialtrykket af CH2Cl-CHCl2 i den omtalte situation.
Jeg har beregnet af Vinyl... og HCl
har hver trykket 0,53 bar og den sidst 0,14 bar. Er dette rigtigt??
PS: jeg har i en opgave lige før den ovenover beregnet ligevægtskonstanten K ved 100 til 0,1669. den bruger jeg til at beregne partialtrykkene med...
Svar #1
05. maj 2013 af peter09 (Slettet)
opdatere følgende tråd har også brug for hjælp for følgende:
Partialtrykkene findes vha. idealgasligning:
p(A)*V=n(A)*R*T ↔
p(vinylidenchlorid)=1/2*P_o=0,5*1,24bar≈0,62 bar
p(hydrogenchlorid)=1/2*P_o=0,5*1,24≈0,62 bar
Det sidste spm kan jeg ikke finde ud af :
Beregn endvidere partialtrykket af CH2Cl-CHCl2 i den omtalte situation.
Skriv et svar til: vinylidenchlorid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
