Matematik

? hvad mon det her er?

21. september 2006 af Liiinee (Slettet)
Opgaven:

Bremselængden B (meter) for en bil er proportional med hastigheden v i anden potens. Hvis v måles i km/h, vil B for en bestemt bil på en tør vej være givet ved B = 0,005*v^2 . For en fører af bilen går der 0,9 sekunder, fra en forhindring opstår, til bremsen aktiveres. Den vejlængde R (meter), bilen tilbagelægger i dette tidsrum, kaldes reaktionslængden. Bilens samlede standselængde S (meter) er lig med reaktionslængde + bremselængde, dvs.

S = R + B
__________________________________________


Bestem standselængden S, når hastigheden er 50 km/h, 80 km/h og 100 km/h...

R = reaktionslængden
B = 0,005 * v^2
S = Standselængden
v = hastigheden

S = R + B

Jeg kan godt se, at jeg har mange kendte enheder, men hvordan kan jeg begynde ?

Svar #1
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

Er der ingen søde sjæle herinde ?

Svar #2
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

Er der ingen søde sjæle herinde ?

Svar #3
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

ups?
kan ikke finde ud det her hjemmeside

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

Beregn bremselængden når hastigheden er 50 km/h og beregn reaktionslængden når hastigheden er 50 km/h. Læg de to tal sammen.

Svar #5
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

okay .
så tror jeg at jeg har lavet det rigtigt, eller noget,

reaktionstid = 0,9 sek
reaktionslængde = 0,9 * 50km/t

1km/t: 1000m/3600s = 0,278 m/s

0,9 s * 0,278 m/s = 0,25 m
_

bremselængde: 0,005*50^2 = 12,5
12,5 + 0,5 er 13m.

Men i følge min facitbog skal den give 25 meter ?
hvad er der mon gået galt ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

Men bilen kører jo 50 km/h og ikke 1 km/h.

Svar #7
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

hva skal jeg da gøre ?
jeg er blank?
jeg kan vel ikke bare skrive

0,9 s * 0,278 m/s * 50 ???
så passer den? men er det det rigtige at gøre ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

Naturligvis.

Svar #9
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

okay,
har en enkelt opgave mere, hvis du har tid <?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

lidt

Svar #11
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

okay, tak:

En fåreavler vil opsætte en rektangulær indhegning langs en å. Der skal ikke være være hegn ned til åen. Han råder oer 150 meter hegn. Er det nok til at få indhegnet et areal på 3200 m2?
Løs opgaven på 3 forkellige måder?

Her er jeg helt blankt for ideer, og aner ikke hvad jeg skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

1. 75 m langs åen og 75/2 i bredden giver det største areal som er 2812,5 m².

Svar #13
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

jamen, hvis du skal kunne forekalre det med en slags bevis og ord ?
Så jeg kan følge det su siger ?

Svar #14
21. september 2006 af Liiinee (Slettet)

er det ikke noget med:
x,x
og 150 - 2x
A(x)=x(150-2x)
A(x)=150x - 3x
og hvad så herfra ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Metoden er rigtig, men
A(x)=x(150-2x)=150x-2x²
og
A'(x)=150-4x
og det giver
A'(x)=0 <=>
150-4x=0 <=>
x=37,5.

Svar #16
22. september 2006 af Liiinee (Slettet)

årh . okay. MANGE TAKKK

kan du komme i tanker om andre måder?

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan jo lade x være længden i stedet for bredden...

Svar #18
22. september 2006 af Liiinee (Slettet)

så det bliver ??

Svar #19
23. september 2006 af Liiinee (Slettet)

i min facitliste står der:

A(x)=3200 har en negativ diskrimiminant,
men hvordan i alverden finder jeg id af det ?

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. september 2006 af ibibib (Slettet)

Opstil først ligningen A(x) og beregn derefter diskriminanten.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.