Matematik

Integralregning

21. september 2006 af palaska (Slettet)
Jeg sidder og knokler med lidt integralregning og har en opgave der driller. Jeg skal bruge hælpen hurtigst muligt.
Jeg skal finde arealet af punktmængden fra 0 til 3 på linjen med ligningen f(x) = x gange kvadratroden af (3-X) dx
Jeg bruger integration ved substitution, og sætter t = 3-X og får dx = -1 dt samt nye grænser: 3 og 0
Så får jeg følgende ligning:
x gange kvadratrod t gange -1 dt
Her sidder jeg så fast. Hvad gør jeg? Er det evt. nemmere at bruge partiel integration (det ser ikke umidelbart sådan ud). Nogen der vil give en hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv partiel, det virker.

Svar #2
21. september 2006 af palaska (Slettet)

Ja, men så skal jeg vel sætte
g(x) = x
g'(x) = 1
f(x) = kvadratroden af (3-x)
F(x) = ?

Her går jeg så i stå. Hvordan finder jeg stamfunktionen til sådan en kvadratrod med noget inden i?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af ibibib (Slettet)

-(3-x)^(3/2).
Prøv selv at differentiere.

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.