Matematik

Skæringspunkter

21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej..
Det er måske en let opgave men jeg kan ikke rigtig finde ud af den.
Her kommer den:

Beregn skæringspunkterne mellem parablen medligningen y = x^2 - 3 og hyperblen med ligningen:

f(x)= 3
_____ +1

2x - 4

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af vag (Slettet)

Du skal beregne for hvilke x og y det gælder at

x^2 - 3 = 2x - 4

Svar #2
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Jamen, det er sådan, at der i min facit står at det skal give 3 løsninger:

1) (-1,90 , 0,62)
2) (1,33 , -1,23)
3) (2,57, 3,62)

Nogle der kan hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

f(x)=3/(2x-4)+1 (skriv venligst dine funktioner op på denne måde fremover, så det er til at forstå hvad der står).

y=x²-3

Sæt nu de to ligninger lig hinanden:
3/(2x-4)+1 = x²-3 <=>
3/(2x-4) = x²-4 <=>
3 = (x²-4)(2x-4)

Lav videre selv, og du får en tredjegradsligning som du løser. Du får 3 x-værdier som du sætter ind i evt. ligningen for y, for at få de tilhørende y-værdier. Så har du skæringspunkterne.

Svar #4
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hvordan får du pludselig -3 til at blive -4???

Underligt

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Jeg trækker 1-tallet fra på begge sider.

Svar #6
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai, når jeg så går videre får jeg følgende:

3/(2x-4)+1 = x²-3 <=>
3/(2x-4) = x²-4 <=>
3 = (x²-4)(2x-4)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

3 = 2x^3 - 4x^2 - 8x + 16

Hvad gørjeg så, altså hvordan skal jeg få de til at blive 3 ligninger? Er der en formel for det?

Svar #7
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Ingen der kan hjælpe? Bare et lille hint måske?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Start med at få det til at stå sådan, at der står 0 på den ene side af lighedstegnet.

Har du ikke lært at løse tredjegradsligninger?

Svar #9
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

0 = 2x^3 - 4x^2 - 8x + 13

Næhh, jeg har kun lært, at løse andengradsligninger...

Svar #10
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hjælp i min tråd først "rigtig- VIGTIG"

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hjælp med en mere...

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

#9,

Tegn grafen på din lommeregner, og gæt en rod. Brug så den til at reducere problemet til løsning af en 2. grads ligning.

Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.