Matematik
En ligning
23. september 2006 af
Hilano (Slettet)
(x/2) = (y/3) = ((x+y+1)/4)
Jeg skal finde værdien af hhv x og y
Hvordan kommer jeg i gang?
Synes jeg har forsøgt på så mange forskellige måder, men det ender galt hver gang :(
Jeg skal finde værdien af hhv x og y
Hvordan kommer jeg i gang?
Synes jeg har forsøgt på så mange forskellige måder, men det ender galt hver gang :(
Svar #1
23. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Du kan dele udtrykket op i 2 ligninger med 2 ubekendte.
F.eks.:
(x/2) = (y/3) og
(y/3) = ((x+y+1)/4)
Løs nu den ene f.eks. med hensyn, og sæt det fundne ind i den anden ligning.
//Sentinox
F.eks.:
(x/2) = (y/3) og
(y/3) = ((x+y+1)/4)
Løs nu den ene f.eks. med hensyn, og sæt det fundne ind i den anden ligning.
//Sentinox
Svar #2
23. september 2006 af Hilano (Slettet)
Så får jeg
x = -2
y = -3
Hvilket passer med facitlisten!
Tak Sentinox ;)
x = -2
y = -3
Hvilket passer med facitlisten!
Tak Sentinox ;)
Skriv et svar til: En ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
