Kemi
Elektrokemi
23. september 2006 af
::henriette:: (Slettet)
Den højre halvcelle i et element består af en sølvstang i 200 mL 0,010 M AgNO3-opløsning. Den venstre halvcelle består af en sølvstang i 200 mL 0,010 M KI-opløsning. De to halvceller er forbundet med en saltbro.
a) Tegn cellediagrammet for elementet.
Til den venstre halvcelle sættes lidt fast AgI, hvoraf en lille smile går i opløsning. Efter et stykke tid er der ligevægt i systemet.
b) Beregn massen af den mængde AgI, der går i opløsning.
Mit bud:
a) K(s)|K+(aq,0,010M)||Ag+(aq,0,010M)|Ag(s)
b) Ingen anelse??
a) Tegn cellediagrammet for elementet.
Til den venstre halvcelle sættes lidt fast AgI, hvoraf en lille smile går i opløsning. Efter et stykke tid er der ligevægt i systemet.
b) Beregn massen af den mængde AgI, der går i opløsning.
Mit bud:
a) K(s)|K+(aq,0,010M)||Ag+(aq,0,010M)|Ag(s)
b) Ingen anelse??
Svar #1
25. september 2006 af ::henriette:: (Slettet)
hmm, hvis der er nogle der gider hjælpe, kan man så gøre sådan her:
b) AgI(s) -> I- + Ag+
c(Ag+) * c(I-) = Ko(AgI)
x * (0,010+x) = 8,31*10^-17 M^2 <=>
2x = (8,31*10^-17) / 0,010 <=>
x = 4,155*10^-15M
(4,155*10^-15M * 234,77g/mol = 9,75*10^-13g/L
b) AgI(s) -> I- + Ag+
c(Ag+) * c(I-) = Ko(AgI)
x * (0,010+x) = 8,31*10^-17 M^2 <=>
2x = (8,31*10^-17) / 0,010 <=>
x = 4,155*10^-15M
(4,155*10^-15M * 234,77g/mol = 9,75*10^-13g/L
Skriv et svar til: Elektrokemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
