Matematik

monotoniforhold

16. februar 2004 af Bundy (Slettet)
hvis f'(x)=(x-1)*(x-2), x tilhører R

hvordan finder man monotoniforholdene for f???

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2004 af Brian (Slettet)

Du finder ud af for hvilke x f'(x) er positiv, hhv. negativ. Du har allerede f', så det det er vel lige til at få til? Ellers skriv igen

Svar #2
16. februar 2004 af Bundy (Slettet)

forstår ikke helt, kan du ikke hjølpe mig igang??

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2004 af Peden (Slettet)

Når man skal finde monotoniforholdene for en funktion, ser man på hvornår den afledte er positiv og/eller negativ. Altså skal du sætte f'(x) lig med nul (for at finde de steder hvor den eventuelt ændrer sig fra positiv til negativ) og så sætte værdier ind på begge sider af det fundne punkt. På denne måde finder du ud af hvor f er stigende og hvor f er aftagende.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2004 af ababab (Slettet)

Din opgave er forholdsvis nem at gå til:
(x-1)*(x-2)=0 <=> (x-1)=0 V (x-2)=0...
disse to ligninger løser du, hvorefter du følger Pedens og Brians instruktioner... c",)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2004 af And(en) (Slettet)

Ja, og husk endvidere, at når du angiver de forskellige intervaller, skal det være et lukket interval med mindre det er i udefinerede punkter for den afledede. Og så husk at hvis den fx er voksende i flere intervaller skal du skrive "og i" mellem intervallerne. Husk at du aldrig må bruger foreningstegnet i denne sammenhæng. God arbejdslyst.

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.