Matematik

Isolere

24. september 2006 af Anaa (Slettet)
hej.. jeg har fået til opgave at isoler l i ligningen U = R * l

jeg har fuldstændig glemt hvilken formel man ska bruge / hvad man ska gøre for at isolere l fra ligningen.. nogen der kan hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af Irrelevant (Slettet)

Du skal jo have l til at stå alene på den ene side af lighedstegnet. Derfor skal du dividere med R på begge sider, og det vil derfor komme til at hedde
l = U / R :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af Irrelevant (Slettet)

Hov.. Jeg tog det som almindelig matematik.. Jeg ved ikke, om der var nogen anden mening bag det, siden jeg fik det til at være så simpelt i mit hoved? Hehe..

Svar #3
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

det også det jeg får det til.. men blev usikker på om det var rigtigt gjort eller ej..
jeg løste den såldes :

u = R * I
R * I = U / R * R
l = U / R ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af Irrelevant (Slettet)

Du skal bare dividere..
U = R * l
U / R = R / R * l
U / R = l

Svar #5
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

og hva med følgende.. nogen der kan hjælpe med at isolere disse.. ?

isoler x i ligningen y = ax + b

isoler t i ligningen t^2 = 3^2 + 4^2 ??


er helt fortabt ..

Svar #6
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

aha.. men jeg får jo det samme hvis jeg bruger den metode jeg selv skrev?.. kan jeg så ikke bare bruge den jeg skrev isteden for den de skrev?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2006 af Irrelevant (Slettet)

#6 Vælger du vel selv :)

#5 Prøv at skrive, hvad du ville gøre.

Svar #8
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

Okay.. tak (: hehe..

for at være helt ærlig så aner jeg det ikke. jeg ville mene at man skulle sige x = a/b + y ..

men det ser bar total forkert ud..

og den med t^2 er jeg gået helt helt i stå i ;S

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2006 af Irrelevant (Slettet)

Ville det være nemmere for dig, hvis du satte tal ind i y=a*x+b, og så stadig kalder x for x? Prøv det :)

I t^2=3^2+4^2 skal du først regne de tal ud, du kan.
Dvs
t^2=9+16
Så har du t^2, og for at få det væk, tager du kvadratroden, altså
t=(kvrd)9+16
Og så har du isoleret t. Hvis du forstår?

Svar #10
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

jeg forstod ikk helt hvad du mente med y = ax + b ?? ..

hm.. når på den måde.. dvs jeg til slut bar ska sige t = (kvrd) af 9 + 16 el hvordan ??..

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

y = ax + b

Start med at isolere ax, ved at fjerne b fra højre side. Træk derfor b fra på hver side.

y - b = ax + b - b

<=>

y - b = ax

På højre side har du a*x. Fjern a, ved at dividere med a på hver side:

(y - b)/a = (ax)/a

<=>

(y-b)/a = x

Nu har du isoleret x.

Svar #12
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

Aha.. nu jeg med. tusind tak

men hvordan bliver den med t^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#12:

t^2=9+16

<=>

t = sqrt(9+16)

t = 5

Svar #14
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

altså jeg skal sige kvadratrod 9 + 16 ikk ??..


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#14:

Jo. Dvs. kvadratroden af 25.

Svar #16
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

undskyld jeg bliver ved og ved..
men ligningen kommer til at se således ud ikke ? ..

t^2 = 3^2 + 4^2 <=>
t^2 = 9 + 16 <=>
t = kvadratrod af 9 + 16 <=>
t = 5


???

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#16:
Du mangler én løsning! Ligninger af 2. grad har 2 løsninger.

Svar #18
24. september 2006 af Anaa (Slettet)

hvordan mener du ??

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#19:

Det kan jo både være 5 & -5. Hvorfor mon det? :-)

t^2 = 25

Både 5 & -5 i anden potens giver 25.

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#17:

Jo, dog med henhold til #18.

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.