Matematik

Bestemmelse af vikler i en retvinklet trekant

24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)
hjælp..
Jeg kender alle trekantes sider, men kun en enkelt vinkel.
Jeg skal nu finde de resterende vinkler.

a=15
b=20
c=25

vinkel c = 90 grader

hvordan finder jeg de 2 sidste vinkler?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af Guruen (Slettet)

sinus relationerne?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hint:

sin(A) = a/c

...for vinkel A

sin(B) = b/c

...for vinkel B

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af Guruen (Slettet)

a/sinA=b/sinB=c/sinC <=> SinA/a=sinB/b=sinC/c

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#1,#3:

Der er jo tale om en retvinklet trekant. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2006 af Guruen (Slettet)

#2 jaja smart smart ;)

nogle a os tænker ikke sååååå logisk (godt du gør :) )

Svar #6
24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)

tusind tak for de hurtie svar., det er godt nok dejligt, men hvorledes skal jeg regne det ud?

sin(A)=15/25

hmm?

Svar #7
24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)

fandt det endelig i mine noter... ingen problem længere.. tak til jer alle alligevel

Skriv et svar til: Bestemmelse af vikler i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.