Fysik

Indre resistans

24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
Hvordan finder jeg den indre resistans, Ri, når jeg kun har oplysninger om Upol og I?

(opgave til Daniell-element og alkalisk element)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af mathon

E (elementets elektromotoriske kraft)

E = (Ri+Ry)*I

E = Ri*I + Ry*I

E = Ri*I + Upol,
hvoraf

Ri = (E - Upol)/I

Svar #2
24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

Mange tak for dit svar. Jeg støder nu ind i et andet problem, så har jeg jo to ubekendte: E og Ri.

Jeg skal til gengæld faktisk i opgaven finde både E og Ri.

De oplysninger jeg har er:
Målinger med Upol og tilhørende I. Og det er så det. Jeg har lavet en karakteristik, og tilføjet en lineær tendenslinie, og kan derfra finde mine løsninger. men hvordan _beregner_ jeg disse?

Eller måske kan jeg godt med dit foreslag men kan ikke lige se pointen

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af mathon

E (elementets elektromotoriske kraft) måles med KUN et voltmeter med meget stor formodstand indskudt over polerne.

Upol måles over polerne SAMTIDIG med, et ydre kredsløb er tilsluttet. Forskellen
(E-Upol) kan så benyttes.

Svar #4
24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

Mange tak for dine svar, jeg har fundet ud af det nu.

Skriv et svar til: Indre resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.