Matematik

brøker!

25. september 2006 af vans (Slettet)
hej
'
søger hjælp til disse:

a)

1 - (1/3) + (1/5) - (1/7) + (1/9) - (1/11) + (1/13)

b) (y^3 + y^2) / (y^2 + 2y + 1)


c) (x^2 - 6x + 9) / (x^2 - 9) = (x-3) / (x+3) eller 1?




Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af PinQoo (Slettet)

hvad skal du gøre ved dem? forkorte dem?

Svar #2
25. september 2006 af vans (Slettet)

den første skal der forkortes til en uforkortelig brøk
i den anden skal man forkorte brøkerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hold dig til én tråd!




1 - 1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9 - 1/11 + 1/13
= (3*5*7*9*11*13 - 1*5*7*9*11*13 + 1*3*7*9*1*13 - 1*3*5*9*11*13 + 1*3*5*7*11*13 - 1*3*5*7*9*13 + 1*3*5*7*9*11*13)/(1*3*5*7*9*11*13)
= (135135 - 45045 + 27027 - 19305 + 15015 - 12285 + 10395)/135135
= 110937/135135
= 0,8209...


y != -1:

(y³+y²)/(y²+2y+1)
= [y²(y+1)]/(y+1)²
= y²/(y+1)



x != -3 og x != 3:

(x²-6x+9)/(x²-9)
= (x-3)²/[(x-3)(x+3)]
= (x-3)/(x+3)


Skriv et svar til: brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.