Matematik
halveringstid + aftagende ekspnentielt
25. september 2006 af
rik_rks (Slettet)
hej alle:)
jeg håber i kan hjælpe mig med mit lille problem, jeg har fået en opgave jeg ikke kan få til at hænge sammen..
opgaven lyder:
et bestemt tungmetal udsilles fra kroppen, på så'n måde at mængden af tungmetallet aftager eksonentielt med en halveringstid på 8 år. hvor mange procent af tungmetallet forsvinder fra kroppen i løbet af 1 år?
håber i kan hjælpe
jeg håber i kan hjælpe mig med mit lille problem, jeg har fået en opgave jeg ikke kan få til at hænge sammen..
opgaven lyder:
et bestemt tungmetal udsilles fra kroppen, på så'n måde at mængden af tungmetallet aftager eksonentielt med en halveringstid på 8 år. hvor mange procent af tungmetallet forsvinder fra kroppen i løbet af 1 år?
håber i kan hjælpe
Svar #1
25. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Bestem fremskrivningsfaktorer a vha formlen for halveringskonstanten (T½).
Svar #2
25. september 2006 af mathon
y(t)=b*(1/2)^(t/8år)
y(0)=b*(1/2)^(0år/8år)
y(0)=b*(1/2)^0 b*1=b
y(0)=b: mængden lige efter indtagelsen
y(1)=b*(1/2)^(1år/8år)
y(1)=b*(1/2)^(1/8): restmængden efter 1 år
forholdet: mængden efter 1 år/startmængden
y(1)/y(0)=(b*(1/2)^(1/8))/b
y(1)/y(0)=(1/2)^(1/8)
y(1)/y(0) = ca. 0.92 = ca. 92%
restmængden efter et år er 92% af begyndelsesmængden........
y(0)=b*(1/2)^(0år/8år)
y(0)=b*(1/2)^0 b*1=b
y(0)=b: mængden lige efter indtagelsen
y(1)=b*(1/2)^(1år/8år)
y(1)=b*(1/2)^(1/8): restmængden efter 1 år
forholdet: mængden efter 1 år/startmængden
y(1)/y(0)=(b*(1/2)^(1/8))/b
y(1)/y(0)=(1/2)^(1/8)
y(1)/y(0) = ca. 0.92 = ca. 92%
restmængden efter et år er 92% af begyndelsesmængden........
Skriv et svar til: halveringstid + aftagende ekspnentielt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
