Matematik
Differentialkvotient
25. september 2006 af
Annettejx (Slettet)
Vi har lige for tiden opgaver hvor man skal finde tangenterne til nogle forskellige forskrifter.
Nu har vi fået en hvor vi skal finde to tangenter til funktionen f(x) = x^2-4x+2. Tangenterne vi skal finde er P(0,2) og Q(1,-1)
Har indtil videre kun udregnet P, da den er forkert i forhold til lommeregnerens resultat, har jeg valgt ikke at begynde på Q.
I følge mine egne udregninger bliver tangenten f(x) = -4x-18. Men i følge lommeregneren skal svaret være -4x+2.
Nogen der kan fortælle mig hvad det rigtige bliver? :)
Nu har vi fået en hvor vi skal finde to tangenter til funktionen f(x) = x^2-4x+2. Tangenterne vi skal finde er P(0,2) og Q(1,-1)
Har indtil videre kun udregnet P, da den er forkert i forhold til lommeregnerens resultat, har jeg valgt ikke at begynde på Q.
I følge mine egne udregninger bliver tangenten f(x) = -4x-18. Men i følge lommeregneren skal svaret være -4x+2.
Nogen der kan fortælle mig hvad det rigtige bliver? :)
Svar #2
25. september 2006 af Annettejx (Slettet)
Okay, kan du så fortælle hvad jeg har gjort forkert?
f'(0) = 2*0-4 = -4
f(0) = 0^2-4*0+2 = 2
y = -4(x-(-4))+2
y = -4x+16+2
y = -4x+18
Jeg fandt lige selv ud af en evt fejl, men forstår alligevel ikke.
På forhånd tak :)
f'(0) = 2*0-4 = -4
f(0) = 0^2-4*0+2 = 2
y = -4(x-(-4))+2
y = -4x+16+2
y = -4x+18
Jeg fandt lige selv ud af en evt fejl, men forstår alligevel ikke.
På forhånd tak :)
Svar #3
25. september 2006 af ibibib (Slettet)
Ja. x0 er 0 og ikke -4.
Tangentens ligning er
y = f(x0)+f'(x0)(x-x0) =>
y = 2-4(x-0) <=>
y =-4x+2.
Tangentens ligning er
y = f(x0)+f'(x0)(x-x0) =>
y = 2-4(x-0) <=>
y =-4x+2.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
