Matematik
differentialligning
26. september 2006 af
Kbka (Slettet)
hey...
Har regnet følgende opgave og vil høre om nogle kunne tjekke resultatet.
Bestem den løsning til differentialligningen
dy/dx=y/(9-x^2), xE]0;2[
Hvis graf indeholder punktet P(1,2)
dy/dx=y/(9-x^2)<=> int. dy/y=int.dx/(9-x^2)<=> ln(y)=(1/9)x-x^(-1)+k <=> k=ln(2)+8/9
dvs.
f(x)=e^((1/9)x-x^(-1)+ln(2)+8/9)
er dette korrekt?
på forhånd tak.
/kbka
Har regnet følgende opgave og vil høre om nogle kunne tjekke resultatet.
Bestem den løsning til differentialligningen
dy/dx=y/(9-x^2), xE]0;2[
Hvis graf indeholder punktet P(1,2)
dy/dx=y/(9-x^2)<=> int. dy/y=int.dx/(9-x^2)<=> ln(y)=(1/9)x-x^(-1)+k <=> k=ln(2)+8/9
dvs.
f(x)=e^((1/9)x-x^(-1)+ln(2)+8/9)
er dette korrekt?
på forhånd tak.
/kbka
Svar #1
26. september 2006 af sigmund (Slettet)
Nej, du har ikke integreret 1/(9-x²) korrekt. Prøv igen.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
