Matematik
ulighed
27. september 2006 af
PernilleKn (Slettet)
Hejsa..:)
jeg sidder med en ulighed,som jeg ikke kan få til at gå op, jeg har på fornemelsen at jeg har lavet en felj..
2x - 1
Jeg har delt den op i to dele
1 del)
2x - 1
0,5x
x
2 del)
2 + 1,5x
0,5x
x
hvilket vel ikke kan gå op, og altså er L=Ø..
har jeg lavet en fejl?
eller er dette korekt?
mange tak Pernille
Hejsa..:)
jeg sidder med en ulighed,som jeg ikke kan få til at gå op, jeg har på fornemelsen at jeg har lavet en felj..
2x - 1
Jeg har delt den op i to dele
1 del)
2x - 1
0,5x
x
2 del)
2 + 1,5x
0,5x
x
hvilket vel ikke kan gå op, og altså er L=Ø..
har jeg lavet en fejl?
eller er dette korekt?
mange tak Pernille
Svar #1
27. september 2006 af mathon
rigtig nok:
1)
her gælder
x
2)
her gælder
x
da begge åbne udsagn skal gælde, er det løsningsfællesmængden, som er den endelige løsning, hvilket
her
vil sige
x <=-6
1)
her gælder
x
2)
her gælder
x
da begge åbne udsagn skal gælde, er det løsningsfællesmængden, som er den endelige løsning, hvilket
her
vil sige
x <=-6
Svar #2
27. september 2006 af PernilleKn (Slettet)
okay, mange tak..:) så det vil altså sige at løsningsmængden er:
L=[6;-6)
L=[6;-6)
Skriv et svar til: ulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
