Kemi
Isomere
28. september 2006 af
Krælle (Slettet)
Hej..
Har en aflv. for til i morgen og kan ikke finde ud af sidste opg.
Opgaven er følgende:
Forklar hvorfor de to isomere former af ibusprofen fører til et og samme produk C.
Ibusprofen: R-(benzenring)-CHCH3COOH
3 er nedsænket
stof C: R-(benzenring)-C(CH3)=C=O
3 er nedsænket igen
Desuden spørg de også i opgaven noget om isomeriforhold.. Hvad er det??
På forhånd tak..
Mvh. Christina
Har en aflv. for til i morgen og kan ikke finde ud af sidste opg.
Opgaven er følgende:
Forklar hvorfor de to isomere former af ibusprofen fører til et og samme produk C.
Ibusprofen: R-(benzenring)-CHCH3COOH
3 er nedsænket
stof C: R-(benzenring)-C(CH3)=C=O
3 er nedsænket igen
Desuden spørg de også i opgaven noget om isomeriforhold.. Hvad er det??
På forhånd tak..
Mvh. Christina
Svar #1
30. september 2006 af Penoer (Slettet)
Dette var mit svar til denne opgave, jeg lavede engang i løbet af foråret. Min lærer var yderst tilfreds med den, så du kan jo "låne" det du synes du kan være bekendt. Prøv at forstå det, så kan du sikkert formulerer det bedre med dine egne ord.
"De isomere former af ibuprofen bliver til et, fordi vi for dannet stof C, som er uden asymmetriske carbonatomer og desuden så er der heller ikke mulighed for andre former for isomeri. Det skyldes, at under elimationen sker en fraspaltning af HCl, hvorved vi for det samme stof C uden nogen former for isomeri. Det kan jo gøre lige meget om chlor sidder på den ende side eller den anden, for det ryger alligevel ud ved elimationen.
Vi har lige gjort rede for, at vi i stof C ikke har nogen former for isomeri, dvs. at vi har et molekyle, der kan blive til R og S-formen, hvis der sker en addition. Dette sker i reaktionen III, hvor vi adderer et molekyle med S-form. Dvs. at vi egentligt burde for to forskellige produkter i reaktion III, fordi vi burde have et molekyle med SS-form og et med RS-form. Vi har her diasteoroisomeri, altså kan vi ved opvarmning spalte SS-formen fra RS-form, da vi ved, at ved diasteoroisomeri for molekylerne forskellige kogepunkt, frysepunkt og andre forskelligheder.
Dvs. at vi nu kun har SS-formen af stof D, hvorved der så sker en hydrolyse med H2 (sker ikke i virkeligheden, men er mest teoretisk tænkt), så vi for stof E, som er S-formen af ibuprofen."
"De isomere former af ibuprofen bliver til et, fordi vi for dannet stof C, som er uden asymmetriske carbonatomer og desuden så er der heller ikke mulighed for andre former for isomeri. Det skyldes, at under elimationen sker en fraspaltning af HCl, hvorved vi for det samme stof C uden nogen former for isomeri. Det kan jo gøre lige meget om chlor sidder på den ende side eller den anden, for det ryger alligevel ud ved elimationen.
Vi har lige gjort rede for, at vi i stof C ikke har nogen former for isomeri, dvs. at vi har et molekyle, der kan blive til R og S-formen, hvis der sker en addition. Dette sker i reaktionen III, hvor vi adderer et molekyle med S-form. Dvs. at vi egentligt burde for to forskellige produkter i reaktion III, fordi vi burde have et molekyle med SS-form og et med RS-form. Vi har her diasteoroisomeri, altså kan vi ved opvarmning spalte SS-formen fra RS-form, da vi ved, at ved diasteoroisomeri for molekylerne forskellige kogepunkt, frysepunkt og andre forskelligheder.
Dvs. at vi nu kun har SS-formen af stof D, hvorved der så sker en hydrolyse med H2 (sker ikke i virkeligheden, men er mest teoretisk tænkt), så vi for stof E, som er S-formen af ibuprofen."
Svar #2
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)
Hvad vil det så sige for leucin, at stoffer findes i to isomere former.
Skriv et svar til: Isomere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
