Fysik
Hvad skal jeg?
29. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg kan ikke helt se, hvad det er jeg skal med følgende opgave:
a) Hvilket arbejde udfører er vægtløfter ved at løfte en byrde på 160 kg i alt 1,20 m?
b) Hvilken gennemsnitlig effekt svarer det til, hvis løftet varer 1,3 s?
For det første kan jeg ikke forstå hvad jeg skal beregne, er der overhovedet noget jeg skal beregne?
Hvis ja, hvad skal jeg beregne, findes der nogel formler til det?
På forhånd tak
Mathilde
Jeg kan ikke helt se, hvad det er jeg skal med følgende opgave:
a) Hvilket arbejde udfører er vægtløfter ved at løfte en byrde på 160 kg i alt 1,20 m?
b) Hvilken gennemsnitlig effekt svarer det til, hvis løftet varer 1,3 s?
For det første kan jeg ikke forstå hvad jeg skal beregne, er der overhovedet noget jeg skal beregne?
Hvis ja, hvad skal jeg beregne, findes der nogel formler til det?
På forhånd tak
Mathilde
Svar #1
29. september 2006 af mathon
Tyngdefelts-
Arbejde = T*h = m*g*h
A=160_kg*9.82_m/s^2*1.2_m =
1885.44_kg* m^2/s^2 = 1885.44_J
effekt = (udført arbejde)/tid......
Arbejde = T*h = m*g*h
A=160_kg*9.82_m/s^2*1.2_m =
1885.44_kg* m^2/s^2 = 1885.44_J
effekt = (udført arbejde)/tid......
Svar #2
29. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Kunne du eventuelt uddybe det lidt? Jeg fatter hak af det du skriver?
Svar #3
29. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Arbejdsenergisætningen siger:
A=dE (d: delta)
- altså ændringen i energi.
Her er der tale om potientiel energi, da det er en lodret bevægelse.
E_pot=m*g*h
A=dE => A=m*g*h_slut-m*g*h_start
- hvor h_start er 0 meter. Derfor undlades dette led.
Altså fås A=m*g*h_slut, hvor h_slut er de 1,20 meter.
A=dE (d: delta)
- altså ændringen i energi.
Her er der tale om potientiel energi, da det er en lodret bevægelse.
E_pot=m*g*h
A=dE => A=m*g*h_slut-m*g*h_start
- hvor h_start er 0 meter. Derfor undlades dette led.
Altså fås A=m*g*h_slut, hvor h_slut er de 1,20 meter.
Skriv et svar til: Hvad skal jeg?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
