Kemi

Redox

30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)
Hejsa. Kan nogen få følgende redoxreaktion til at gå op?

H2O2 + MnO4- -> 02 + Mn2+

Thi det kan jeg ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af mathon

...i de fleste kemiske forbindelser optræder O med OT -2. MEN NETOP i H2O2 optræder O med OT=-1!

Mon ikke det hjælper meget.

Svar #2
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

nej.. desværre ikke, for det har jeg taget højde for.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af mathon


...derfor

OT(O) = -1 i H2O2
OT(O) = 0 i O2 (frit grundstof)

OT(Mn) = +7 i MnO4-
OT(Mn) = +2 i Mn++

Bemærk: på højre side af --> optræder der både H2O som reaktionsprodukt fra H2O2 OG som "afstemningsvand" til "afbalancering" af H+ på venstre side.

Svar #4
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

ja jeg har regnet ox-tallene ud.. Men reaktionen hedder

H2O2 + Mn=4- -> H2O + O2 + Mn2+

eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af mathon

5H2O2 + 2MnO4^- + 6H^+ --> 2Mn^2+ + 5O2 + 8H2O

Svar #6
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Hvordan får du koefficienten for Mn til 2? Er det fordi O er 2 begge gange, så ganger man Mns koefficient med to??? s:

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2006 af mathon

"Mn" 5 nedgange pr atom, men mest praktisk med et LIGE antal nedgange, da antallet af O-atomer skal være LIGE - faktisk det du spurgte om blot med andre ord.

Svar #8
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Ja jeg ved godt den går 5 ned, men den anden går kun en op; derfor 5 0 pr 1 M ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2006 af mathon

jo men 10 opgange er mere bekvemt, når du skal afstemme O2-ere.

Svar #10
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

og det halveres så fordi O er 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2006 af mathon

10 O = 5 O2

Svar #12
30. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.