Matematik

Er i tvivl

30. september 2006 af Kais3r (Slettet)
Hey jeg har nogen spørgsmål... som pinligt nok er ret simple, men jeg har simpelthen gået hen og glemt svaret. Her er spørgsmålet

Hvad bliver: (1,5 + x^(1/4))^2

Er der tale om dobbelt produkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af mathon

det pinlige:
(a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2,

hvoraf

(1.5 + x^(1/4))^2 =
1.5^2 + 2*1.5*x^(1/4)+(x^(1/4))^2

Svar #2
30. september 2006 af Kais3r (Slettet)

Tak, men er kommet på noget nyt

(x^0,5 - 1)^2

= x - 1 ?? eller ?? x - 2x + 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af McMaster (Slettet)

= x + 1 - 2x^0,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2006 af mathon

supplement til #3

(a-b)^2 = a^2 -2ab + b^2
og
(x^0,5)^2 =x^(0.5*2)
og
indrøm så,
at der her er noget, som du vist lige skal have "STØVET LIDT AF".

Svar #5
30. september 2006 af Kais3r (Slettet)

Hov ja det var faktisk forkert det jeg skrev. Mente:

(kvadratrod(x - 1))^2

Dertil har jeg fået x - 1, men passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2006 af mathon

kvadratrod(x - 1) = (x - 1)^0.5,

(kvadratrod(x - 1))^2 =

((x - 1)^0.5)^2 = (x - 1)^(0.5*2) =

(x - 1)^1 = x-1,

det er rigtig nok.

kvadratrod og ^2 er hinandens modsatte regningsarter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2006 af mathon

...lidt øget parenteskundskab kunne måske spare adskillige arbejdstimer fremover...

Svar #8
30. september 2006 af Kais3r (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Er i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.