Matematik

Cirklens ligning

30. september 2006 af Hannibal den store (Slettet)
Er der nogle der har forslag til hvordan man udregner skæringspunkterne med x-aksen for en cirkel med centrum i (-1,3) og en radius på 5..?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, x-aksen har ligningen y=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2006 af uksomi (Slettet)

Først finder du cirklens ligning som du har en regel for:

r^2=(x-a)(y-b) <-> 5^2=(x-(-1))(y-3)
nu kan du beregne skæringspunktet med x-aksen ved at sætte y=0 i ligningen du har fundet frem til....

Svar #3
30. september 2006 af Hannibal den store (Slettet)

Det skal så blive til en andengradsligning som har løsningen -5 og 3 eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3:

Yes.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

#2: Der er en fejl i opskrivningen - den korrekte version må være

r^2=(x-a)^2+(y-b)^2 <=> 5^2=(x-(-1))^2+(y-3)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2006 af mathon

cirklens ligning:

(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2,

med centrum (c1,c2) og radius r,
og
som opfølgning på #1

punkter på x-aksen har 2. koordinat y=0,
hvoraf for fællespunkter mellem x-aksen og cirklen (x+1)^2 + (y-3)^2 = 5^2

(x+1)^2 + (-3)^2 = 25

|x+1|^2 = 16

|x+1| = 4

for x>=-1: x+1=4 <=> x=

for x<-1: -(x+1)=4 <=> x=

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg glemte ligningen kloge waterhouse

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.