Matematik

differentialkvotienter

01. oktober 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hej sidder med en opgave som jeg ikke forstår helt.

DEn linje der står vinkelret på tangenten i dens røringspunkt med grafen kaldes normalen til grafen i punktet.

Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når

f(x) = x/2+2kvadrat(x) ,x => 0

er der nogen der kan hjælpe mig i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af mathon

find først ligningen for tangenten i (4,f(4))

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

Start med at finde f'(x). Så kan du finde hældningen for tangenten, og så kan du også finde en ligning for normalen (da de er vinkelret på hinanden).

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Betem først hældningen til tangenten.
Derefter hældningen til normalen.
Til sidst ligningen til normalen.

Svar #4
01. oktober 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg får oplyst dette: (4,f(4))

4 den sætter jeg ind i f, og det giver 6

i punktet (4,6)

jeg har fundet f´(x)

f`(x) = 1

da normalen er vinkelret må den have a = -1

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af mathon

#1 fortsat:

eller i hvert fald hældningstallet for tangenten i (4,f(4))
og
f(4)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af mathon

#4
JA

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2006 af mathon

normalen har hældningstal -1 og går gennem (4,6)

normalens ligning:

(y-yo)/(x-xo) = -1 .......

Svar #8
01. oktober 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

oki hvordan finder jeg så y koordinaten, jeg ikke huske det.

skal man sætte 4 ind i f, eller er det forkert?

Svar #9
01. oktober 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

oki godt jeg fortsætter

Skriv et svar til: differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.