Matematik

101

01. oktober 2006 af Den.... (Slettet)
101. Vis, at F(x) = (4/3)xsqr(x) – (1/3)x^2 + 9 er en stamfunktion til f(x) = 2sqr(x)-2/3x

F’(x) = (4/3)*sqr(x) + 4/3x*(1/2)x^-½ - (1/3)*2x = 4/3sqrx +

Svar #1
01. oktober 2006 af Den.... (Slettet)

Hvad gør jeg forkert?

Svar #2
01. oktober 2006 af Den.... (Slettet)

Hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du gør ikke noget forkert. Dit udtryk forkortes til 2*x^½ - (2/3)x (x*x^(-½) er x^½).

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af mathon

((4/3)xsqr(x) – (1/3)x^2 + 9 )'

4/3[1*sqr(x) + x*1/(2sqr(x)]-1/3*2x

4/3[2sqr(x)*sqr(x)+x]/(2sqr(x)) - 2/3x

4/3[3x/(2sqr(x)] - 2/3x

2x/sqr(x) - 2/3x

2xsqr(x)/x - 2/3x

2sqr(x) - 2/3x


Skriv et svar til: 101

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.