Matematik
Stamfunktion
01. oktober 2006 af
McMaster (Slettet)
Nu har jeg siddet og forsøgt, at finde stamfunktionen f(x)= 1/lnx
Jeg får svaret til
F(x)= Ln(lnx)*x - Ln(lnx)
Men det vil bare ikke passe, jeg har først sat t= lnx og fået
f(x) = (1/t)* x og så derefter brugt delvis integration. Nogen der evt kan påpege nogle fejl?
Jeg får svaret til
F(x)= Ln(lnx)*x - Ln(lnx)
Men det vil bare ikke passe, jeg har først sat t= lnx og fået
f(x) = (1/t)* x og så derefter brugt delvis integration. Nogen der evt kan påpege nogle fejl?
Svar #1
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
1/lnx er desværre en af de forfærdelige funktioner hvis stamfunktion ikke kan udtrykkes vha. elementære funktioner, lige meget hvor længe man bliver ved med at prøve.
Svar #2
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)
Ah, crap. Har siddet med den funktion i en halv time nu!!!
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
