Matematik
Integralregning
03. oktober 2006 af
Mille_87 (Slettet)
Hej...
Jeg har følgende opgave!
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 1-e^-x for 0 e^-x for ln2
Bestem den eksate værdi af:
(integraltegn) fra 1 til 0 f(x)dx
Skal jeg starte med at finde stamfunktionen til f(x)? Er lidt i tvivl om hvad jeg så skal gøre derefter...
Hej...
Jeg har følgende opgave!
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 1-e^-x for 0 e^-x for ln2
Bestem den eksate værdi af:
(integraltegn) fra 1 til 0 f(x)dx
Skal jeg starte med at finde stamfunktionen til f(x)? Er lidt i tvivl om hvad jeg så skal gøre derefter...
Svar #1
03. oktober 2006 af mathon
ln(2)
F1(x) = S(1-e^(-x))dx for 0.........
........
F2(x) = S e^(-x)dx for ln2.........
.........
1
Sf(x)dx =
0
ln(2)
Sf(x)dx +
0
1
Sf(x)dx =
ln(2)
(F1(ln(2))-F1(0)) + (F2(1)-F2(ln(2)))
F1(x) = S(1-e^(-x))dx for 0.........
........
F2(x) = S e^(-x)dx for ln2.........
.........
1
Sf(x)dx =
0
ln(2)
Sf(x)dx +
0
1
Sf(x)dx =
ln(2)
(F1(ln(2))-F1(0)) + (F2(1)-F2(ln(2)))
Svar #2
03. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Og så kan du evt. gøre rede for, at f er kontinuert i ln(2) - ellers er udtrykket
1
S f(x)dx
0
meningsløst.
1
S f(x)dx
0
meningsløst.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
