Matematik

Procentvis gennemsnitlig værdistigning..

03. oktober 2006 af groth (Slettet)
Hej jeg kunne godt bruge en smule hjælp til følgende opgave:

A) Den årlige værdistigning af en byggegrund har i de første tre år af en tiårsperiode været henholdsvis 14%, 2% og 10%.

Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise værdistigning i disse tre år.

B) Over hele tiårsperioden påregnes en gennemsnitlig årlig procentvis værdistigning på 9%.

Hvilken gennemsnitlig årlig værdistigning skal da opnås i de sidste syv år?

... Det skal siges, at jeg har lavet opgave A), men at jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal gribe opgave B) an, så hvis der sidder en derude som kan hjælpe med dette, ville jeg være meget taknemmelig..

På forhånd tak!
VH Jakob :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af mathon

V*1.09^10 = V*1.14*1.02*1.1*(1+x/100)^7

1.09^10 = 1.14*1.02*1.1*(1+x/100)^7

løst med hensyn til x.......

Svar #2
03. oktober 2006 af groth (Slettet)

Okay. Er x så resultatet fra opgave A)? Eller hvor kommer det fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2006 af mathon

x% er den gennemsnitlige procentiske stigning de sidste 7 år.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2006 af mathon

tjekkontrol: x = ca. 9.2%

Svar #5
04. oktober 2006 af groth (Slettet)

Skal jeg så sætte 9 ind på x's plads..?

Svar #6
04. oktober 2006 af groth (Slettet)

9,2 ind på x's plads?

Svar #7
04. oktober 2006 af groth (Slettet)

Så det kommer simpelthen til at hedde:

1.14*1.02*1.1*(1+9.2/100)^7?

Svar #8
04. oktober 2006 af groth (Slettet)

jeg kan stadig ikke helt forstå, hvordan du kommer frem til, at det bliver ca 9,2%..?

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2006 af mathon

1.09^10 = 1.14*1.02*1.1*(1+x/100)^7

1.09^10/(1.14*1.02*1.1) = (1+x/100)^7

1+x/100 = [1.09^10/(1.14*1.02*1.1)]^(1/7)

x/100 = [[1.09^10/(1.14*1.02*1.1)]^(1/7)-1]

x=[[[1.09^10/(1.14*1.02*1.1)]^(1/7)-1]]*100

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2006 af mathon

x=
[[[1.09^10/(1.14*1.02*1.1)]^(1/7)-1]]*100

rettes til



[[[(1.09^10)/(1.14*1.02*1.1)]^(1/7)]-1]]*100

Skriv et svar til: Procentvis gennemsnitlig værdistigning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.