Matematik
diff.kvot.
04. oktober 2006 af
Neffy (Slettet)
Jeg skal lave en opgave om differential kvotient. den går således:
N(t) = 2000/(1+1999e^-0,5t)
jeg skal så bestemme N'(12)... har prøvet alle regler for regning af denne slags, men intet virker.. det skal give ca. 140..
på forhånd tak... mvh Neffy
N(t) = 2000/(1+1999e^-0,5t)
jeg skal så bestemme N'(12)... har prøvet alle regler for regning af denne slags, men intet virker.. det skal give ca. 140..
på forhånd tak... mvh Neffy
Svar #1
04. oktober 2006 af mathon
N(t) = 2000/(1+1999e^(-0,5t))
z = 1+1999e^(-0,5t),
hvoraf
dz/dt = 1999*e^(-0.5t)*(-0.5)
N(t) = 2000/z
der differentieres med hensyn til t
N'(t)=2000*(-1/z^2)*dz/dt,
der ved substitution for z og dz/dt
giver
N'(t) =
-2000/(1+1999e^(-0,5t))^2*(1999*e^(-0.5t)*(-0.5))=
N'(t)=
10^3*(1999*e^(-0.5t))/(1+1999e^(-0,5t))^2
N'(12) = .........
z = 1+1999e^(-0,5t),
hvoraf
dz/dt = 1999*e^(-0.5t)*(-0.5)
N(t) = 2000/z
der differentieres med hensyn til t
N'(t)=2000*(-1/z^2)*dz/dt,
der ved substitution for z og dz/dt
giver
N'(t) =
-2000/(1+1999e^(-0,5t))^2*(1999*e^(-0.5t)*(-0.5))=
N'(t)=
10^3*(1999*e^(-0.5t))/(1+1999e^(-0,5t))^2
N'(12) = .........
Svar #2
04. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
Du kan jo prøve at skrive, hvad du har gjort. Så kan det være, at nogen vil kigge det efter.
Svar #4
04. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
dz/dt betyder blot f(t)'. opgaven går ud på at differentiere, så det har i vel lært
Skriv et svar til: diff.kvot.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
