Matematik

andengradsulighed

04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)
jeg har en andengrads ulighed som giver x^2 men hvordan finder man så d og rødderne?

Svar #1
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

uligheden hedder således:

x^2+3x-2>3(x-2)
x^2+3x-2-3x+2
x^2

og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

d= b^2-4*a*c
d=0 1 rod x= -b/2*a
d
d>0 2 rødder
x=-b+-kvadratroden af d /2*a

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

d< 0 rødder

Svar #4
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

ja men d =0 dvs 1 rod men roden giver jo 0 så kan man da ikke beregne det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

jeg kan godt forstår hvad du mener,men det er reglen der siger at det skal være sådan:)

Svar #6
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

ja men nå du så udregner x ud fra -b+/-kvadratroden af 0 det giver jo 0?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Uligheden

x²+3x-2 > 3(x-2) =>
x²+3x-2 > 3x-6 =>
x²+3x+4 > 3x =>
x²+4 > 0

er klart opfyldt for alle reelle x, da x² >= 0 for alle reelle x.

Svar #8
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

hvad mener du med er klart opfyldt?

Svar #9
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

oh vi misforstår hinanden jeg mente
x^2+3x-6>3(x-2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Jeg mener at uligheden

x²+4 > 0

er trivielt opfyldt for alle reelle x, på grund af det i #7 nævnte. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal sige det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Vi misforstod ikke hinanden -- du skrev opgaven forkert op!

x²+3x-6 > 3(x-2) =>
x²+3x-6 > 3x-6 =>
x² > 0

Dette gælder for alle x != 0.

Svar #12
04. oktober 2006 af juliegg (Slettet)

jamen det er ikke -2 men -6 se evt #9

Skriv et svar til: andengradsulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.