Matematik

Procent- og Rentesregning!

05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)
Søger hjælp til hvilken formel(er) jeg skal bruge!

opg.:

Hvert år indsættes 1.000kr. på en konto. Renten er 9% p.a.
Bestem det beløb, der står på kontoen efter otte indbetalinger. (?)
Hvor mange indbetalinger skal der foretages, før beløbet på kontoen overstiger 15.000kr. (?)

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af Irrelevant (Slettet)

Formlen for kapitalfremskrivning?

Kn = K0 * (1+r)^n

Kn er beløbet efter n terminer
K0 er startbeløbet
r er renten i decimaltal
n er antal terminer (som her er 8)

Og i den næste opgave skal du jo bare isolere..

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2006 af Irrelevant (Slettet)

Ville jeg da tro :S

Svar #3
05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)

Men der indsættes jo et beløb på 1000kr. hvert år, så jeg kan vel ikke bare bruge den alm. Kn-formel?

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2006 af mathon

...den annuitetsformel, der kaldes opsparingsformlen:

An = y/r*[(1+r)^n - 1], hvor

An er annuitetsværdien lige efter den n'te ydelse

y = den konstante ydelse

r = rentefoden p/100

n er antal betalte ydelser


A8 = 1000_kr/0.09*[1.09^8 - 1]


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2006 af mathon

An = y/r*[(1+r)^n - 1]

15000_kr = 1000_kr/0.09*[1.09^n - 1]

15000/1000*0.09 = 1.09^n - 1

1.09^n = [15*0.09 + 1]

ln(1.09^n) = ln(15*0.09 + 1)

n*ln(1.09) = ln(15*0.09 + 1)

n = ln(15*0.09 + 1)/ln(1.09)

Svar #6
05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)

Fandt en anden formel i min bog:

An = y * (1+r)^n -1 / r

Den giver et mere realistisk beløb end med den anden formel !?

Hvor forsvinder de 1000 hen i linje 4 ?

Tak:o)

Svar #7
05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)

Ja okay, der var jeg lige for hurtig. 15000/1000 er selvfølgelig 15 :o/

Svar #8
05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)

Men er hele stykke 2 stadig rigtigt, hvis man isolerer efter min nævnte formel?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2006 af mathon

An = y * (1+r)^n -1 / r
skal
være
An = y * [(1+r)^n -1] / r ,
hvilket
jo også er lig

An = y/r*[(1+r)^n - 1]


Svar #10
05. oktober 2006 af Kamper23 (Slettet)

Okay, undskyld og tak.. Forstår nok bare ikke helt betydningen af klammerne.

Skriv et svar til: Procent- og Rentesregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.