Matematik
Differentialligning
05. oktober 2006 af
Liste87 (Slettet)
Hej..
Ville høre om der var nogen der ku hjælpe mig med at finde løsningen til denne her differentialligning:
dy/dx=(x+1/2)e^-2y som går gennem punktet O(0,0)
Har forsøgt at anvende at e^-2y= e^-2 + e^y, men jeg er gået lidt i stå. Nogle der kan gi et hint?
Ville høre om der var nogen der ku hjælpe mig med at finde løsningen til denne her differentialligning:
dy/dx=(x+1/2)e^-2y som går gennem punktet O(0,0)
Har forsøgt at anvende at e^-2y= e^-2 + e^y, men jeg er gået lidt i stå. Nogle der kan gi et hint?
Svar #1
05. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg regner med at der mangler parenteser!
dy/dx = (x+1/2)*e^(-2y) =>
1/e^(-2y) dy = (x+1/2) dx =>
S[e^(2y)]dy = S[x+1/2]dx
Prøv selv herfra. Husk at integrationskonstanten bestemmes ud fra oplysningen om det punkt som integralkurven skal gå igennem.
Jeg regner med at der mangler parenteser!
dy/dx = (x+1/2)*e^(-2y) =>
1/e^(-2y) dy = (x+1/2) dx =>
S[e^(2y)]dy = S[x+1/2]dx
Prøv selv herfra. Husk at integrationskonstanten bestemmes ud fra oplysningen om det punkt som integralkurven skal gå igennem.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
