Matematik
Frembringelse af kvadrattal
08. oktober 2006 af
fersej (Slettet)
Hey, sidder og har noget matematik jeg ikk kan finde ud af, så håbede der var nogen der ville hjælpe?
Frembringelse af kvadrattal.
Vælg to hele, positive tal med en forskel på 2, fx 5 og 7. Gang dem med hinanden og læg 1 til: 5*7+1=36. Her er resultatet 36=6 i anden er et kvadrattal.
1. Kald det mindste af to tal "n". Hvordan kan så det største af de to tal skrives?
2. Udfør en regning som ovenstående med bogstaver. Hvilket resultat får man?(vink: brug evt. en af kvadratsætningerne)
3. Skriv med ord hvilken regel der i almindelighed gælder om naturlige tal.
Vælg et kvadrattal. Læg 1 til og træk 1 fra og gang de to tal med hinanden. Læg 1 til resultatet. Fx er 9 og 16 kvadrattal:
med 9 fås: 8*10+1=81, med 16 fås: 15*17+1=256.
Nu er 81=3 i fjerde og 256=4 i fjerde.
4. Prøv at udtrykke dette med bogstaver, når det valgte kvadrattal er n i anden. Skriv en forklarende tekst, så en person der ikke kender problemet, kan følge med.
5. Er der forbindelse mellem de to tilfælde?
Jeg takker og bukker på forhånd..:D
Frembringelse af kvadrattal.
Vælg to hele, positive tal med en forskel på 2, fx 5 og 7. Gang dem med hinanden og læg 1 til: 5*7+1=36. Her er resultatet 36=6 i anden er et kvadrattal.
1. Kald det mindste af to tal "n". Hvordan kan så det største af de to tal skrives?
2. Udfør en regning som ovenstående med bogstaver. Hvilket resultat får man?(vink: brug evt. en af kvadratsætningerne)
3. Skriv med ord hvilken regel der i almindelighed gælder om naturlige tal.
Vælg et kvadrattal. Læg 1 til og træk 1 fra og gang de to tal med hinanden. Læg 1 til resultatet. Fx er 9 og 16 kvadrattal:
med 9 fås: 8*10+1=81, med 16 fås: 15*17+1=256.
Nu er 81=3 i fjerde og 256=4 i fjerde.
4. Prøv at udtrykke dette med bogstaver, når det valgte kvadrattal er n i anden. Skriv en forklarende tekst, så en person der ikke kender problemet, kan følge med.
5. Er der forbindelse mellem de to tilfælde?
Jeg takker og bukker på forhånd..:D
Skriv et svar til: Frembringelse af kvadrattal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
