Matematik

forskrift for en tangent..

08. oktober 2006 af Alcone (Slettet)
Funktionen g(x) er givet ved g(x)=1/x

Ligningen for tangenten g(x) i punktet (2,½) kaldes
P(x). Bestem en forskrift for P(x).


Passer mit resultat:
P(x)= 1-x/4 ??



Svar #1
08. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

Har prøvet at skrive mine udregninger ned, men hvergang jeg indsætter oplægget, logger den mig automatisk ud, eller fører mig hen til en anden oplæg :S

Ved ik hvad der er galt, så har fjernet mine udregninger og ladet mit facit stå der..

Passer mit facit? :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2006 af mathon

ja

Svar #3
08. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

okay tak ..

Svar #4
08. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

Men hvor stor er forskellen mellem P(2,½) og g(2,½)??

Forstår det ikke helt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2006 af mathon

P(x) og g(x) er funktioner i EN variabel, så dit spørgsmål er irrelevant.

Hvis du mener g(2) = 1/2

P(2)=1-2/4 = 1-1/2=1/2,

da (2,1/2) jo også skal være det fælles punkt.

Svar #6
08. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

Det er ikke mig selv som har stillet det spørgsmål..
Har bare fået en opgave for af min lærer..
Og ja jeg forstod den ikke, da de jo har det fælles punkt (2,½).

Så er det bare det som du skrev ovenover??

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2006 af mathon

...kunne spørgsmålet ikke være stillet, for at I selv - efter egen undersøgelse - skal konkludere, at der er tale om et og samme punkt, hvilket læreren har brug for at markere, fordi det skal bruges talrige gange fremover?

Skriv et svar til: forskrift for en tangent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.