Matematik
værdier?
09. oktober 2006 af
Alcone (Slettet)
Hejsa.. Har en opgave som jeg gerne vil have hjælp til. Har prøvet at tænkt, men synes ikke rigtig at der er nogen løsninger.. Nogen der evt. kan hjælpe??
En familie af funktioner har forskriften
f(x,a)=x^4+ax^2, hvor a tilhører (krøllede e-tegn) R.
Tegn nogle grafer af forskellige værdier af a.
Beregn de værdier af tallet a, for hvilket f(x,a) har henholdsvis 1,2 eller 3 vandrette tangenter.
En familie af funktioner har forskriften
f(x,a)=x^4+ax^2, hvor a tilhører (krøllede e-tegn) R.
Tegn nogle grafer af forskellige værdier af a.
Beregn de værdier af tallet a, for hvilket f(x,a) har henholdsvis 1,2 eller 3 vandrette tangenter.
Svar #1
09. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Dvs. at du skal finde de værdier af a, for hvilke f'(x,a)=0 har 1, 2 eller 3 løsninger.
Svar #2
09. oktober 2006 af Alcone (Slettet)
Men hvordan ? Kan ikke helt komme igang med den.. Ved ikke hvordan opgaven skal forstås :S
Er helt lost på denne her opgave..
Er helt lost på denne her opgave..
Skriv et svar til: værdier?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
