Fysik
radioaktivt henfald
10. oktober 2006 af
mathon
...ofte stilles spørgsmål om sammenhængen mellem antal nuklider og aktiviteten...:
N = No*e^(-kt) (N: antal nuklider)
A = -d(N)/dt (A: aktiviteten)
A = -(-k)*No*e^(-kt)=k*No*e^(-kt),
hvoraf
A = Ao*e^(-kt) med Ao = k*No
sammenhængen mellem k og T: (T: halveringstiden)
ln(2) = k * T,
hvoraf
N = No*e^(-(ln(2)/T*t)
N = No*e^(ln(1/2)*(t/T)
N = No*(e^(ln(1/2))^(t/T)
N = No*(1/2)^(t/T)
N = No*(1/2)^n, hvor n=t/T (antal halveringstider - sjældent et helt tal)
N = No*e^(-kt) (N: antal nuklider)
A = -d(N)/dt (A: aktiviteten)
A = -(-k)*No*e^(-kt)=k*No*e^(-kt),
hvoraf
A = Ao*e^(-kt) med Ao = k*No
sammenhængen mellem k og T: (T: halveringstiden)
ln(2) = k * T,
hvoraf
N = No*e^(-(ln(2)/T*t)
N = No*e^(ln(1/2)*(t/T)
N = No*(e^(ln(1/2))^(t/T)
N = No*(1/2)^(t/T)
N = No*(1/2)^n, hvor n=t/T (antal halveringstider - sjældent et helt tal)
Skriv et svar til: radioaktivt henfald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
