Matematik

ligning

10. oktober 2006 af Malika (Slettet)
Hej jeg var i gang md at lave min matematik lektier. men kunne ikke forstå den her opgave..
er der nogen der gider at hjælpe mig. Den går ud på:


Beskriv den punktmængde, der i et koordinatsystem er givet ved ligningen:

x^2+y^2=-12x-35

x i anden+ y i anden=-12x-35

håber nogen kan hjælpe...:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Ved nogen omskrivninger kan du omskrive ligningen på formen (x-a)^2 + y^2 = r^2. Nu kan du vist genkende, hvilke punkter ligningen beskriver.

Svar #2
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

(x-a)^2+y^2=r^2
men hvor kommer a fra??

Svar #3
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

skal y^2 ikke i parantes??

Svar #4
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

er der ike nogen der vil hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Har du ikke prøvet at omskrive fra formen x^2+y^2+c*x+k*y=d (hvor c, k og d er konstanter, dvs. tal) til formen (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, hvor (a,b) er cirklens centrum og r dens radius?

Svar #6
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

(x-(-12)^2+y^2=35^2

er det sådan du mener???

Svar #7
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

nåh nu har jeg forstået det:

lad centum være c(a,b) og radius r

Svar #8
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

er det sådan??

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Ja. Beregninger følger.

Vi har ligningen x^2+y^2=-12x-35 <=> x^2+y^2+12x=-35.

Dette omskrives til (x+6)^2+y^2=-35 (kvadratsætning).

Parentesen udregnes: x^2+12x+36+y^2=-35.

I forhold til den første ligning har vi 36 "for meget på venstre side". Derfor adderes 36 til højresiden, og vi får

x^2+12x+36+y^2=1 <=> (x+6)^2+y^2=1.

Du havde altså givet ligningen for en cirkel med centrum i (-6,0) og radius 1.


Svar #10
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

yep det er rigtigt..

Svar #11
10. oktober 2006 af Malika (Slettet)

tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.