Matematik

vektorer

10. oktober 2006 af Mille37 (Slettet)
Hej, ja jeg er alt-4så blevet tabt et eller andet sted!
Ku jeg evt. få hjælp til denne opgave?

Bestem koordinaterne til vektor(a) og vektor(b), når det er givet, at

vektor(a)+vektor(b)=[6;-3] og vektor(a)-vektor(b)=[-4;1]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du optiller fire ligninger med fire ubekendte, og løser for de fire variable a1, a2, b1 og b2.

Svar #2
10. oktober 2006 af Mille37 (Slettet)

Jamen det virkede jo! Mange tak!

Tænkte at du måske kunne hjælpe mig med én ting til?

Opløs i hvert af nedenståene tilfælde vektor(c) efter vektor(a) og vektor(b)

vektor(a)=[-2;6]
Vektor(b)=[1:-5]
vektor(c)=[-3;13]

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg vil nøjes med at henvise dig til

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/vektor.html#det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Det fungerede så ikke. Jeg prøver igen:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/vektor.html#det .

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Nå, men der skal stå 'det' efter # i linket.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2006 af mathon

vektor(a)+ vektor(b)=[6;-3]
vektor(a)-vektor(b)=[-4;1] adder vensre- og højresider

2*vektor(a)= [2,-2]

vektor(a)=[1,-2]


[1,-2]-vektor(b)=[-4;1]

[1,-2]-[-4;1] = vektor(b)

vektor(b)=[1-(-4),-2-1]

vektor(b)=[5,-3]



Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2006 af mathon

rettelse:

2*vektor(a)= [2,-2]

vektor(a)=[1,-1]

[1,-1]-vektor(b)=[-4;1]

[1,-1]-[-4;1] = vektor(b)

vektor(b)=[1-(-4),-1-1]

vektor(b)=[5,-2]

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.