Matematik
Cirkler
10. oktober 2006 af
mjkl (Slettet)
Hej jeg har en stor problem.. Jeg er ikke så god til matematik.. og har fået den her opgave for i mat.. Men forstod ikke helt når læren forklaret..
Så ville lige spørge om nogen af jer kunne hjælpe mig....
opgaven går ud på:
Bestem de værdier af tallet k, for hvilke x^2+y^2+kx+2y+3=0 er ligningen for en cirkel.
På forhånd tak....:)
Så ville lige spørge om nogen af jer kunne hjælpe mig....
opgaven går ud på:
Bestem de værdier af tallet k, for hvilke x^2+y^2+kx+2y+3=0 er ligningen for en cirkel.
På forhånd tak....:)
Svar #2
10. oktober 2006 af mathon
kvadratkomplettering:
x^2+y^2+kx+2y+3=0
(x+k/2)^2 -(k/2)^2 + (y+1)^2 - 1 + 3 = 0
(x+k/2)^2 + (y+1)^2 = (k/2)^2 - 2
hvis udtrykket skal være cirklens ligning,
skal høre side være r(adius)^2 og dermed positiv
(k/2)^2 - 2 > 0
(k/2)^2 > 2
k/2 > sqr(2)
k > 2*sqr(2)
x^2+y^2+kx+2y+3=0
(x+k/2)^2 -(k/2)^2 + (y+1)^2 - 1 + 3 = 0
(x+k/2)^2 + (y+1)^2 = (k/2)^2 - 2
hvis udtrykket skal være cirklens ligning,
skal høre side være r(adius)^2 og dermed positiv
(k/2)^2 - 2 > 0
(k/2)^2 > 2
k/2 > sqr(2)
k > 2*sqr(2)
Svar #5
10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)
jeg har lige et "simpelt" spørgsmål mere .hvad gør du fra den 2. mellemregniing til den 3. ?
ligger du 1 0g 3 på begge sider ??
ligger du 1 0g 3 på begge sider ??
Svar #6
10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)
og sidste spørgsmål mere .. hvis du ikke r logget ud .. hvad står de der krokodille næp for?
Skriv et svar til: Cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
