Matematik

2 ligninger

10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
a)4*e^(-5x)= 0,05874
b)47-5*e^(5x)=e^5x

er der nogle der vil hjælpe mig med at løse de to ligninger?

Svar #1
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Bestem halveringskonstanten og vækstraten for funktionen:
f(x)=4*e^(-5x)

T½=-ln(2)/ln(4)=-½ er det rigtigt??
Hvordan kan jeg finde vækstraten?
e^(-5)-1= -0,9932 er det rigtigt?




Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2006 af mathon

a)
4*e^(-5x)= 0,05874

e^(-5x)=0,05874/4=0.014685

ln(e^(-5x))=ln(0.014685)

-5x=ln(0.014685)

x = -ln(0.014685)/5




Svar #3
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

kan du også hjælpe mig med den anden ligning?

Svar #4
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #5
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Tak for hjælpen mathon.
Vil du også hjælpe mig med opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2006 af mathon

...hvad har du selv prøvet?...

Svar #7
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

jeg ved at resultatet bliver x=ln(47/6)/5 =0,411678
men jeg forstår ikke hvor 6-tallet kommer fra

Svar #8
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

kan du ikke forklare mig det?

Svar #9
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

ingen der vil hjælpe?

Svar #10
10. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

b)47-5*e^(5x)=e^5x
er der ingen der vil hjælpe mig med den her?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2006 af mathon

b)47-5*e^(5x)=e^5x

47 = e^(5x) + 5*e^(5x)

6*e^(5x) = 47...........

Skriv et svar til: 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.