Matematik
Hvor tangerer de dog?
11. oktober 2006 af
Chriss (Slettet)
Hej...
Jeg har een enkelt opgave - jeg skal finde hvor mine to funktioner tangerer hinanden (hvilket punkt).
Jeg har gjort det grafisk, men ikke matematisk - jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør :-S
Kan I hjælpe? Mine funktioner er:
-1/3x + 2800
og
5880000/x
På forhånd tak :)
Jeg har een enkelt opgave - jeg skal finde hvor mine to funktioner tangerer hinanden (hvilket punkt).
Jeg har gjort det grafisk, men ikke matematisk - jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør :-S
Kan I hjælpe? Mine funktioner er:
-1/3x + 2800
og
5880000/x
På forhånd tak :)
Svar #2
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)
Begge funktioner går igennem det punkt hvori de tangerer hinanden..
Derfor kan du sætte dem lig hinanden og isolere x osv.. :)
Derfor kan du sætte dem lig hinanden og isolere x osv.. :)
Svar #3
11. oktober 2006 af Chriss (Slettet)
#1
-(1/3)*x + 2800
#2
Det har jeg prøvet, men jeg ender tilbage med dette:
-(1/3)x^2 = 5880000-2800
Hvad gør jeg herefter? :-/
-(1/3)*x + 2800
#2
Det har jeg prøvet, men jeg ender tilbage med dette:
-(1/3)x^2 = 5880000-2800
Hvad gør jeg herefter? :-/
Svar #4
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)
isolerer x..
-(1/3)x^2=5880000-2800= 5877200 <=>
-x^2=(5877200/(1/3)) <=> x=-sqrt(5877200/(1/3))=4198.9998
BEMÆRK!!
jeg har regnet videre med dine tal, har ikke regnet efter om disse er rigtige..
Mvh.. :)
-(1/3)x^2=5880000-2800= 5877200 <=>
-x^2=(5877200/(1/3)) <=> x=-sqrt(5877200/(1/3))=4198.9998
BEMÆRK!!
jeg har regnet videre med dine tal, har ikke regnet efter om disse er rigtige..
Mvh.. :)
Skriv et svar til: Hvor tangerer de dog?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
