Matematik
stamfunktion
11. oktober 2006 af
ann1987 (Slettet)
Jeg har fået følgende opgave:
f(x) = 1-2cos(x), x e ]-pi;pi[
Bestem de to stamfunktioner til f, hvis grafer har førsteaksen som tangent...
Jeg forstår ikke helt hvilke to stamfunktioner der er tale om? kan ikk se de tangerer med førsteaksen.
f(x) = 1-2cos(x), x e ]-pi;pi[
Bestem de to stamfunktioner til f, hvis grafer har førsteaksen som tangent...
Jeg forstår ikke helt hvilke to stamfunktioner der er tale om? kan ikk se de tangerer med førsteaksen.
Svar #1
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)
tror du skal integrere og så bestemme k, så de tangerer x-aksen både "oppefra" og "nedefra"
Svar #2
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)
tror du skal integrere og så bestemme k, så de tangerer x-aksen både "oppefra" og "nedefra"
Svar #5
11. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)
Find de lokale ekstrema ved at sætte f(x)=0
Tag stamfunktionen F af ekstremumsstederne og sæt dem lig 0; herved findes k.
Altså:
- f(x) = 0
Ekstremumssteder findes
- F(x) = 0 (hvor x ekstremumsstederne)
Integrationskonstanter findes
Tag stamfunktionen F af ekstremumsstederne og sæt dem lig 0; herved findes k.
Altså:
- f(x) = 0
Ekstremumssteder findes
- F(x) = 0 (hvor x ekstremumsstederne)
Integrationskonstanter findes
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
