Matematik
graf og asymptoter
12. oktober 2006 af
mariaklara (Slettet)
jeg skal gøre rede for at grafen for funktionen f har to asymptoter
f(x)= 3x/(kvdr(4-x^^2))
hvordan skal jeg finde ud af det?
f(x)= 3x/(kvdr(4-x^^2))
hvordan skal jeg finde ud af det?
Svar #2
12. oktober 2006 af mathon
f(x)= 3x/(kvdr(4-x^2)), x € R\{-2,2}
f(x)= 3x*1/(kvdr(4-x^2))
lim 3x*1/(kvdr(4-x^2))= -6*1/"pos. meget småt" = -oo,
x->-2 fra venstre
x->-2 fra højre
hvorfor x = -2 er lodret asymptote
lim 3x*1/(kvdr(4-x^2))= 6*1/"pos. meget småt" = oo,
x->2 fra venstre
x->2 fra højre
hvorfor x = 2 er lodret asymptote
f(x)= 3x*1/(kvdr(4-x^2))
lim 3x*1/(kvdr(4-x^2))= -6*1/"pos. meget småt" = -oo,
x->-2 fra venstre
x->-2 fra højre
hvorfor x = -2 er lodret asymptote
lim 3x*1/(kvdr(4-x^2))= 6*1/"pos. meget småt" = oo,
x->2 fra venstre
x->2 fra højre
hvorfor x = 2 er lodret asymptote
Svar #3
12. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)
jeg skal så beregne aralet af den punktmængde der afgrænses af grafen for f,x-aksen og linjen med ligningen x=kvdr3
så vil jeg starte med at finde grænserne men det har jeg lidt svært med..
3x/kvdr4-x^2 = kvdr3
så vil jeg starte med at finde grænserne men det har jeg lidt svært med..
3x/kvdr4-x^2 = kvdr3
Skriv et svar til: graf og asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
