Kemi
lidt hjælp!
13. oktober 2006 af
bih1987 (Slettet)
Lige et lille spørgsmål.
Sådan lyder det vi har lavet i rapporten.
Carboxylsyre:
Ækvivalentvægten af en carboxylsyre er altså den vægtmængde der indeholder 1 mol – COOH. Hvis syren er monovalent (kun en carboxylsyregruppe) er ækvivalentvægten altså den samme som molvægten. Crboxylsyren titreres med 0,1 M Natriumhydroxid under anvendelse af phenolphtalein som indikator.
Udførelse: PÅ en vægt afvejes 100-150 mg af syren, som derpå opløses i 20 mL ethanol. Carboxylsyren titreres med 0,1M natriumhydroxis under anvendelse af phenolphtalein som indikator. Carboxylsyrens ækvivalentvægt beregnes.
Løsning:
Molvægten der er stor M ikke? (g/mol)
Det har jeg så lavet på følgende måde:
Den forbrugte mængde NaOH var 9 mL, den mængde stof vi afvejede 0,12 g og mængden af ethanol.
Bestemmelse af carboxylsyrens ækvivalentvægt
n=c*v = 0,1003 M * 0,009 L= 9,177*10^-4 mol
nu kan vi finde M:
M= m/n = 0,12 / 9,177*10^-4 mol = 130 g/mol
Er det det man skal gøre hvis man ved at syren er monovalent.
Så vil jeg lige spørger om der er nogen der ved hvilken reaktionsskema jeg kan skrive!
På forhånd tak
Sådan lyder det vi har lavet i rapporten.
Carboxylsyre:
Ækvivalentvægten af en carboxylsyre er altså den vægtmængde der indeholder 1 mol – COOH. Hvis syren er monovalent (kun en carboxylsyregruppe) er ækvivalentvægten altså den samme som molvægten. Crboxylsyren titreres med 0,1 M Natriumhydroxid under anvendelse af phenolphtalein som indikator.
Udførelse: PÅ en vægt afvejes 100-150 mg af syren, som derpå opløses i 20 mL ethanol. Carboxylsyren titreres med 0,1M natriumhydroxis under anvendelse af phenolphtalein som indikator. Carboxylsyrens ækvivalentvægt beregnes.
Løsning:
Molvægten der er stor M ikke? (g/mol)
Det har jeg så lavet på følgende måde:
Den forbrugte mængde NaOH var 9 mL, den mængde stof vi afvejede 0,12 g og mængden af ethanol.
Bestemmelse af carboxylsyrens ækvivalentvægt
n=c*v = 0,1003 M * 0,009 L= 9,177*10^-4 mol
nu kan vi finde M:
M= m/n = 0,12 / 9,177*10^-4 mol = 130 g/mol
Er det det man skal gøre hvis man ved at syren er monovalent.
Så vil jeg lige spørger om der er nogen der ved hvilken reaktionsskema jeg kan skrive!
På forhånd tak
Svar #1
14. oktober 2006 af Mikziel (Slettet)
Hej, jeg har sabbat år og er langt væk fra kemiens verden, men jeg forestiller mig at et reaktionsskema med rette kunne se således ud:
COOH(aq) + NaOH(aq) --> COONa(aq) + H2O(l)
eller hvis du vil have ionreaktionsskemaet:
COO^- + H^+ + Na^+ + OH^- --> COONa(aq) + H2O(l)
Tror jeg da :)
//mikziel
COOH(aq) + NaOH(aq) --> COONa(aq) + H2O(l)
eller hvis du vil have ionreaktionsskemaet:
COO^- + H^+ + Na^+ + OH^- --> COONa(aq) + H2O(l)
Tror jeg da :)
//mikziel
Skriv et svar til: lidt hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
