Kemi
Puffer-pH
15. oktober 2006 af
MinSkat (Slettet)
Hej
Har lige et spørgsmålomkring en opgave som lyder:
5,4 g NH4Cl opløses i 40mL vand. der tilsættes 35mL koncentreret ammoniakvand og fyldes op med vand til 100mL.
Tjek at pH = 10.
Har beregnet stofmængden for NH4,men kan ikke lige umiddelbart gennemskue hvordan man beregner den af ammoniak. Synes jeg mangler en koncentration..
Nogen der kan hjælpe - resten kan jeg selv ;)
Har lige et spørgsmålomkring en opgave som lyder:
5,4 g NH4Cl opløses i 40mL vand. der tilsættes 35mL koncentreret ammoniakvand og fyldes op med vand til 100mL.
Tjek at pH = 10.
Har beregnet stofmængden for NH4,men kan ikke lige umiddelbart gennemskue hvordan man beregner den af ammoniak. Synes jeg mangler en koncentration..
Nogen der kan hjælpe - resten kan jeg selv ;)
Svar #2
16. oktober 2006 af mathon
NH4Cl:
1) beregn antal Mol i 5,4 g NH4Cl
2) beregn koncentrationen af NH4Cl i 40mL vand
3) omregn koncentrationen (samme antal Mol) i 100 mL
NH3-vand:
koncentreret NH3-vand er 13 M
4) beregn antal Mol i 35mL
5) omregn koncentrationen (samme antal Mol) i 100 mL
6) pKs(NH4+)=9.25
7) benyt pH = pKs + log([base]/[syre])
1) beregn antal Mol i 5,4 g NH4Cl
2) beregn koncentrationen af NH4Cl i 40mL vand
3) omregn koncentrationen (samme antal Mol) i 100 mL
NH3-vand:
koncentreret NH3-vand er 13 M
4) beregn antal Mol i 35mL
5) omregn koncentrationen (samme antal Mol) i 100 mL
6) pKs(NH4+)=9.25
7) benyt pH = pKs + log([base]/[syre])
Svar #3
16. oktober 2006 af MinSkat (Slettet)
Nåårh vidste ikke koncentreret NH3-vand var 13 M..
Men tusind tak for hjælpen.. tror jeg har styr på det nu.. ellers må jeg vende tilbage..
Men tusind tak for hjælpen.. tror jeg har styr på det nu.. ellers må jeg vende tilbage..
Skriv et svar til: Puffer-pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
