Matematik

skæringspunkt

16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)
Løs ved håndkraft skæringspunktet mellem linierne m og n.
m: 3x-2y=6
n:2x+3y-12=0

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2006 af mathon

I: 3x-2y=6
II: 2x+3y=12

gang I igennem med 3 --> nu har du III
gang II igennem med 2 --> nu har du IV

III:
IV:

læg III og IV sammen --> nu har du en ligning med den ubekndte i x.

Ved at indsætte den fundne x-værdi i enten I eller II findes den søgte y-værdi.

(HINT: både x og y er uægte brøker!)

Svar #2
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

9x-6y=18 ^ 4x+6y=24

y= 2*x-3 ^ y=6*x+4
2*x-3=6*x+4 ^y=6*x+4
-4x=-7 ^y=6*x+4
x=1.75 y=14.5
skæringspunktet:(1,75,14,5)
er det rigtigt???





Svar #3
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

er der nogle der kan fortælle mig om det er rigtigt det jeg har lavet??

Svar #4
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe mig??

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Man har to muligheder for at løse dette, den ene er at benytte metoden i #1, eller metoden som jeg nu vil hjælpe dig med:
jeg starter med at omskrive m og n:
m: 3x-2y=6 <=>3x-6=2y <=>3/2x-3=y
n : 2x+3y-12=0 <=>3y=12-2x <=> y=-2/3x+4

Hermed kan m sættes lig n, og nu fås denne ligning:
3/2x-3=-2/3x+4
Løs nu denne ligning, og du vil finde den fælles x-værdi.
Du finder y-værdien ved at indsætte den fundne x-værdi i enten m eller n's ligning.

#2 Kan desværre ikke overskue hvad du laver men linjerne skærrer hinanden i:
(x;y)=(42/13;24/13)

Svar #6
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

mange tak for hjælpen:-)

Svar #7
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

Hvordan har du fået skæringspunktet til at blive:
(x;y)=(42/13;24/13)

Vil du forklare mig det??

Svar #8
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

nu ved jeg det , tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#7 prøv du at følge fremgangsmåden, der står hvordan du kan gøre

Svar #10
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

Nej , jeg har lavet noget forkert:(
Kan du ikke forklare mig hvordan du har løst den?

Svar #11
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

Jeg er ikke så god til brøker ,vil du ikke forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

3/2x-3=-2/3x+4
Saml x'erne på den ene side og dem der ikke har noget at gøre med x på den anden side:
3/2x+2/3x=4+3
Find nu en fællesnævner, i dette tilfælde 6:
(9x)/6+(4x)/6=7
Læg nu brøkerne sammen:
13x/6=7
Gang 6 over på den anden side:
13x=6*7 <=> 13x=42
Del nu med 13:
x=42/13

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. oktober 2006 af mathon

#1 fortsat til sammenligning med #5

III: 9x-6y=18
IV: 4x+6y=24


III+IV: 13x=42,
hvoraf

x=42/13,
som indsættes i
II: 2x+3y=12
2*(42/13)+3y=12

y=[12-84/13]/3

y=[156/13-84/13]/3=(72/13)/3

y=24/13

Svar #14
16. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

tusind tak begge to :-)

Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.